Проведе се лекция на тема "Пределите на неизбежната отбрана"

May 13, 2018

 

На 12 май в аудитория 65 на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” се проведе лекция на тема „Пределите на неизбежната отбрана – кога и как можем да отвърнем, ако бъдем нападнати?”, организирана от Клуб на юриста „Теодор Пиперков”. Лектор бе проф. Пламен Панайотов.

 

След като очерта основните белези на института на неизбежната отбрана, проф. Панайотов представи по-задълбочено отделните му характеристики, като особено внимание бе отделено на пределите на неизбежната отбрана. Бяха разгледани редица случаи от практиката и уредбата на института в други държави, обсъдени бяха и последните идеи за промени в НК в светлината на скорошните събития.

 

Също така проф. Панайотов не пропусна да даде практически съвети на всички, на които в даден момент би се наложило да прибегнат до този институт. Той отговори и на множеството въпроси на публиката, като по някои от тях се оформиха своеобразни дискусии.

 

Клуб на юриста “Теодор Пиперков” благодари на проф. Панайотов, както и на всички, които присъстваха и взеха участие в лекцията!

 

Албум със снимки от събитието може да бъде разгледан на следната връзка (натиснете за препращане)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts