• Клуб на юриста

Сбогуване с университета - последна лекция на проф. О. ГерджиковНа 02.06.2018 г. в аудитория 272 на Ректората на СУ "Св. Климент Охридски" се проведе публичната прощална лекция на един от най-уважаваните и емблематични преподаватели в Юридическия факултет - проф. д-р Огнян Герджиков, под надслов „Сбогуване с университета”. Събитието бе организирано от Клуб на юриста „Теодор Пиперков”.


Лекцията беше разделена на две части, в първата от които („Пътят ми в правото”) проф. Герджиков очерта своя житейски, професионален и академичен път, след което последваха изказвания от страна ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, декана на ЮФ проф. Сашо Пенов, проф. Екатерина Матеева и проф. Иван Русчев.


Втората част на лекцията - „Преклонение пред правото”, бе посветена на възникването и развитието на правото и на възгледите на проф. Герджиков относно правната наука. Професорът не пропусна да изкаже признателността си към своите преподаватели и своите колеги, а към студентите отправи съвети за това как според него трябва да се живее, твори и правораздава.


Клуб на юриста „Теодор Пиперков” благодари на проф. Герджиков за гласуваното доверие при организирането на лекцията, както и на всички, които уважиха събитието! Очаквайте скоро видео от лекцията.


Албум със снимки от събитието може да бъде разгледан на следната връзка (натиснете за препращане).

12 views